De familie van Vucht


Aantekeningen


Treffers 1 t/m 50 van 310

      1 2 3 4 5 ... Volgende»

 #   Aantekeningen   Verbonden met 
1 "boerenwerker" werd op 27 oktober 1739 geradbraakt met dodelijke afloop. Hij werd terechtgesteld, omdat hij in 1738 Francis Claas Geurts doodgestoken, Antony van Hoorn mishandeld en Jacob van Berghem bedreigt had.
"Midden in de nacht van 8 op 9 september 1736 ging Jacobus Lenders van Wel uit het huys van Jochem Boeijens weg. Al lopende komt hij Franciscus Claes Geurts tegen en samen gaan ze naar Osser Schaijk, waar de moeder van Jacobus van Wel woonde. Sinds 30 mei was zij weduwe van Antony Horens, die op die dag vermoord werd. Samen hebben ze bij de weduwe bier gedronken. Toen Franciscus Geurts het glas bier naar zijn mond bracht om te drinken, heeft Jacobus Lenders van Wel deze onder de arm door met een mes gestoken dat deselve daarvan gestorve is". (…)

Begin 1739 wordt hij gepakt en "wordt hij in Den Bosch op dese gevangenpoort geset en vermits sijne maliteuse en hartnekkige ontkentenisse der delicten hem ten laste gelegt de tortuere en sal gebragt worden ten schepene samen en wel "ten kamere van de pijnbanck". Op de pijnbank bekent hij ook de moord op Antony Horens. (…)

De dag na de tortuur, op 27 oktober 1739 wordt voor deze twee moorden het vonnis voltrokken: "levendig geradbraeckt en het hooft met een bijl afgehouwen en op een pin geset, dat de doode lighaem op een rad ten thoon gesteld en het hoofd boven het lighaem op een pin geset zal worden". 
van Well, Jacobus Leendert (I221)
 
2 1993 ? overleden van Erp, Sophie Alegonda Maria (Sophie) (I109)
 
3 5 mei 1888 verhuisd naar Appeltern samen met zoon Johannes

in 1859 tekende hij nog als J.F. van Vugt
bij de geboorteakte van zijn zoon (welke?) tekent hij als J.F. van Vucht
bijde huwelijksakte van zijn zoon 1888 tekent hij ook als J.F. van Vucht
in de overlijdensakte wordt gesproken over van Vucht of van Vugt 
Gezin: van Vugt(Vucht), Johannes Franciscus / Sche(e)ren, Gijsberta (F12)
 
4 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van der Heijden, Jesse (I171)
 
5 aantal kinderen onbekend
Een van de kinderen is gehuwd met een engelsman 
Gezin: van Vucht, Gerardus Reinier (Gradus) / Gerritsen, Antonetta Bernardina Francisca (Tony) (F46)
 
6 Administrateur, makelaar in Elst (Gld)
't Fort 17 Elst
kinderen ? 
Blom, Gerardus Martinus (Gert) (I35)
 
7 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van de Logt, Franciscus Antoon Maria (Frans) (I557)
 
8 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van de Logt, Margaretha Theodora (Marga) (I564)
 
9 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van de Logt, Josephina Theresia Antonia ( José) (I562)
 
10 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van Vucht, Loes (I708)
 
11 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Klaus, Johannes Gabriel Petrus (Jan) (I300)
 
12 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Steurer, Harald (I495)
 
13 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Steurer, Roland (I496)
 
14 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Steurer, Frits (I494)
 
15 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van Vucht, Reinierus Arnoldus Hermanus( Rein) (I891)
 
16 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Gezin: Janssen, Antonius Jacobus Henri (Toon) / van de Logt, Irma Hyacintha (F229)
 
17 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Ham, Jacqueline Catharina Johanna Sophia (Jacqueline) (I145)
 
18 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van Vucht, Johannes Leonard (Hans) (I872)
 
19 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Klein, Carla (I879)
 
20 Allegonda Johanna Merkus was de dochter van:
Adam Merkus en Helena Lamers 
Merkus, Allegonda Johanna (I1084)
 
21 Als achternaam van Catarina wordt vaak van Dijk opgegeven, de achternaam van haar moeder. Maar officieel is zij de dochter van Jan Fransen en Christina van Dijk en hoort ze dus Fransen als achternaam te hebben.  Fransen, Catharina (I1174)
 
22 Ambtenaar - Hoofdemployee PTT Telefoondienst Arnhem van Vucht, Gerardus Aloysius (Gerard) (I661)
 
23 Ambtenaar, assistent bij de Directe Belastingen, Invoerrechten en Accijnzen te Roosendaal van Vucht, Gerardus Reinier (Gradus) (I665)
 
24 Antonia van den Heuvel is de dochter van:
Peter van den Heuvel en Petronella Toonen 
van den Heuvel, Antonia (I978)
 
25 arbeider
Derk was weduwnaar van Johanna Jurriens 
Brans, Derk (Theodorus) (I86)
 
26 arbeider Scheeren, Jan (I225)
 
27 arbeider planter Brans, Johannes (I257)
 
28 arbeider, kon niet schrijven van Vugt, Gosewinus Fransiscus (I762)
 
29 arbeidster Pouwels(e), Arnolda (I14)
 
30 arbeidster Loeffen, Johanna (I347)
 
31 arbeidster de Wijse, Antonia (I10)
 
32 Arnoldus en Catharina hebben volgens Rein van Vucht, zoon van Arnoldus, ook nog een doodgeboren tweeling gehad. Zij moesten in een schoenendoosje in de tuin begraven worden want ze waren immers niet gedoopt!
Het was na de doogeboren tweeling en daarna de doorgeboren baby in 1925 niet verstandig nog kinderen te nemen. Dat bleek helaas maar al te waar... Catharina is bij de geboorte van haar jongste dochter gestorven. 
Gezin: van Vucht, Arnoldus Johannes (Arnold) / Blom, Catharina Wilhelmina (Cato) (F110)
 
33 Arnoldus is slechts 8 maanden oud geworden van Vucht, Arnoldus (I646)
 
34 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van Vucht, Heinbert Niek (I670)
 
35 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Klappe, Stef Casper Ewout (I934)
 
36 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Gezin: van Vucht, Gerardus Lambertus (Gerard) / Cook, Penelope Anne (Penny) (F78)
 
37 begraafplaats Jonkerbos van Vucht, Arnoldus Johannes (Arnold) (I648)
 
38 Begraven op Algemene Begraafplaats te Druten op 19-08-1992
Herbegraven op R.K. Kerkhof te Druten op 1-10-2008 
Kuipers, Peter Antonius (I1061)
 
39 Begraven op begraafplaats Moscowa te Arnhem. Grafnr 1090. Familiegraf van Vucht, Gerardus Aloysius (Gerard) (I661)
 
40 beheerder postkantoor te Appeltern Dijk 66? te Appeltern, in het ouderlijk huis
Op jonge leeftijd kinderverlamming. Heeft daardoor bijna haar hele leven mank gelopen.
Jarenlang was haar toeverlaat haar hondje "Dolly", die uiteindelijk onder een voertuig gekomen is en overleden.
Doortje was het "middelpunt"van de familie doordat zij in het ouderlijk huis woonde, en er daardoor veel familie over de vloer kwam.
Jarenlang ook bestuurslid van de visclub!
Huwde op late leeftijd Theo van Rooij 
van Vucht, Theadora (Doortje) (I733)
 
41 beroepen:
kleuteronderwijzeres en daarna telefoniste PTT 
Bergefurt, Petronella Theodora (I21)
 
42 Beroepsmilitair kon luchtmacht Bertrand, Cornelis Antonius (I66)
 
43 Bij de geboorte van Thea overleden, ze was toen 38 jr oud. Blom, Catharina Wilhelmina (Cato) (I30)
 
44 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van der Heijden, Johanna Adriana Catharina Maria (Anet) (I172)
 
45 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. van Vucht, Theodora Clasina Elisabeth (I734)
 
46 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Mulders, Frans (I119)
 
47 Boschwagter van 's Rijks Domeinen
op 20 jarige leeftijd vrijgesteld van de Nationale Militie door loting met lotnummer 8
signalement: lengte 5 voet, 2 duim; aangezigt: dik; voorhoofd: rond; ogen:bruin; neus: ordinair; mond: id; kin: rond; haar: zwart; wenkbrauwen:id

Hij was op 52 jarige leeftijd al gepensioneerd

In de akte van vonnis van 13 06 1823 van het vredegerecht van het Kanton Ravenstein laat Jan van Wielick, plaatsvervangend schout der gemeente Ravenstein, Jan Cornelis Franssen te Haren dagvaarden. In de nacht van 7 op 8 juni hebben Jan van Vugt, boswachter van 's Rijks Domeinen te Megen, en Hendrik Meulder, veldwachter van Haren en Marcharen, een bruin merriepaard aangetroffen in de bossen genaamd "Lange en Korte Kousekamp" onder Haren en dit paard overgebracht naar de schutskooi van Megen. Gedaagde geeft toe dat het zijn paard is, maar dat zijn zoon dit moest hoeden in de bossen die de kerk van Marcharen toebehoren. Gedaagde wordt veroordeeld tot een boete van f 2 en 83 1/5 centen en daarboven f 2 52 cent voor gerezen kosten.
In de akte van vonnis van 13 06 1823 van het vredegerecht van het Kanton Ravenstein laat Jan van Wielick, plaatsvervangend schout der gemeente Ravenstein, Gradus Marcelis Ceelen te Haren dagvaarden. In de nacht van 7 op 8 juni hebben Jan van Vugt, boswachter van 's Rijks Domeinen te Megen, en Hendrik Meulder, veldwachter van Haren en Marcharen, een zwart ruinpaard willen vangen, maar dat is niet gelukt. Jan Cornelis Franssen verklaart dat dit paard eigendom is van Gradus Marcelis Ceelen. Gedaagde wordt veroordeeld tot een boete van f 2 en 83 1/5 centen en daarboven tot f 3 52 cent voor gerezen kosten.
In de akte van vonnis van 13 06 1823 van het vredegerecht van het Kanton Ravenstein laat Jan van Wielick, plaatsvervangend schout der gemeente Ravenstein, Jacobus Willem Arts bouwman te Haren dagvaarden. In de nacht van 7 op 8 juni hebben Jan van Vugt, boswachter van 's Rijks Domeinen te Megen, en Hendrik Meulder, veldwachter van Haren en Marcharen, een paard zien lopen, dat eigendom is van gedaagde volgens een verklaring van Jan Cornelis Franssen. De zoon van Jan en de zoon van Jacobus moesten deze paarden hoeden, maar hadden niet behoorlijk toezicht gehouden. Gedaagde wordt veroordeeld tot een boete van f 2 en 83 1/5 centen en daarboven f 3 52 cent voor gerezen kosten. 
van Vugt, Johannes Franciscus (I783)
 
48 Brakkensteinweg 37 Nijmegen Gezin: van Vucht, Rein van Vucht / van Rooy, Geertruida Maria (Truus) (F68)
 
49 brievenbesteller Nijmegen en Appeltern van Rooij, Theodorus E. (Theo) (I453)
 
50 Brievenbesteller PTT druten de Rouw, Martinus Johannes (Martien) (I464)
 

      1 2 3 4 5 ... Volgende»


Deze site werd aangemaakt door The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, geschreven door Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Gegevens onderhouden door Peter van Vucht.